11 dec. 2011

Man kan inte ha för många dregglisar!

Dregglisar - presenten man inte får som nybliven förälder eller vet om att man kommer att behöva i mängd. Då har man tur om man är kompis med någon i vår familj. Jag tycker inte att de jag köpt i butik varit särskilt bra heller, de har inte hållt torrt särskilt länge, så i det här fallet är hemsytt bäst.

Jag syr dem gärna på beställning förresten. 1 för 60, tre för 150.

Velour på baksidan stoppar vätan bra.

R2D2 redo för vintern

Snabbt ihopsvängda kläder till fyraåringens egenhändigt designade R2D2. Han älskar den verkligen. Vi klippte till en halsduk också, en lång remsa av limegrön fleece med fransar i varje ände, väldigt sött.

Mot isplaneten Hoth!

Två par byxor, det ena paret mindre lyckat

Minstingen behövde byxor och jag sa kaxigt: "Det fixar ju jag med alla tyger jag har hemma!" Nja. Ett par i gråmelerad velour kunde jag få till och lite färgstarka detaljer. Det andra paret dock... Det enda byxtyget som var stort nog var ett gult collagetyg jag köpt på loppis. Lite grällt, men vad fasen, småbarn kan ju kosta på sig att ha lite roliga färger. Gul eller orange mudd kunde kanske passa, men jag hade inte tillräckligt stora bitar. Jag tänkte då: "Rött, det är ju en varm färg i alla fall!" Vad hände med omdömet? Vad som helst hade varit bättre.

Som ni ser har även jag hakat på tåget med roliga fickor, som man ser i så många sybloggar nu. Till mitt försvar hade jag en idé om avvikande fickor redan på det tredje paret byxor jag sydde för år och dar sen, men fegade ur.

Jag ber på förhand om ursäkt för matchningen med tröjan, som inte direkt gör det bättre. Man skulle kunna tro att det beror på att jag färgblind, men det kan jag inte skylla på, jag ser trots allt signalfärger bra. Jag ville bara prova byxorna.

Mönster: Modifierat Ottobre

         
Ronald McDonald?

Till salu

En t-shirt som är felmärkt, det är storlek 104 (på lappen i nacken står det 110). Jag rear ut den för 140 kr plus frakt (skulle kostat 160 kr annars). E-posta mig på hanna.engkvist@gmail.com om du är intresserad.